AIDA

Aida is een Duitse cruisemaatschappij, vallend onder Carnival Cruises. Duits betekent hier ook echt Duits. De medewerkers spreken best een woordje Engels, maar in eerste instantie word je in het Duits aangesproken, bijna alle schepen hebben een echte bierbrouwerij aan boord. Aida is echt voor families bedoeld. Tijdens de (Duitse) schoolvakanties zijn er veel activiteiten voor kinderen geregeld, merendeels in het Duits, maar als je kind Engels spreekt, dan kan het zeker ook deelnemen. De Aida Nova, het nieuwste schip van Aida, is het eerste cruiseschip dat volledig wordt aangedreven op LNG, vloeibaar aardgas. Goed voor het milieu dus!

HOLLAND AMERICA LINE

Holland America Line (HAL) is van oorsprong een Nederlandse rederij. Inmiddels is de rederij Amerikaans en valt het onder Carnival Cruises. De voertaal is Engels, maar alle informatie aan boord is ook in het Nederlands beschikbaar. HAL valt in de categorie luxere cruises. Service staat hier hoog in het vaandel en dat merk je ook in de verhouding tussen het aantal gasten en crew, bijna 2 op 1. Bij HAL staan nieuwe culinaire ervaringen voorop, zoals bijvoorbeeld de Librije van Jonnie Boer op de Koningsdam. Gemiddeld zijn er twee gala avonden per week. Voor kinderen is er een club HAL aanwezig, waar verschillende leeftijdscategorie√ęn vermaakt worden.

PRINCESS CRUISES

De meeste mensen kennen Princess Cruises van de Love Boat serie uit de jaren ’80. De serie speelde zich af op de Pacific Princess. En dat merk je nu nog steeds. Sommige schepen kunnen zelfs de tune van Love Boat op de hoorn spelen als ze een haven verlaten. Ook de veiligheidsinstructies worden gegeven met behulp van de Love Boat tune en de vroegere cast. (Goed kijken, want ze zijn wel wat ouder geworden ūüėČ

Princess cruises valt ook onder de luxere cruises en de voertaal is Engels. Aan boord vind je veel families, maar ook ouder publiek voelt zich hier prima thuis.

COSTA CRUISES

Costa Cruises is een Italiaanse rederij maar is van een Amerikaanse organisatie. Deze rederij is vooral voor gezinnen met kinderen die van gezellige drukte houden. Er is veel entertainment aan boord, zowel voor volwassenen als voor kinderen. De rederij is een van de goedkoopste cruise lines. Dit komt ook doordat de hut bepaalt welk service level je krijgt. De voertaal aan boord is Italiaans, maar uiteraard wordt er ook Engels gesproken aan boord.

MSC CRUISES

Ook bij MSC Cruises staan families voorop. De sfeer aan boord is levendig met veel entertainment. Jezelf vervelen is onmogelijk. De liefhebbers van Swarovski kunnen hun hart ophalen aan de mooie (beroemde) trappen in het atrium. Kinderen zijn van harte welkom bij MSC Cruises met veel activiteiten in verschillende kinderclubs. Ook vermaken de kinderen zich volop met uitgebreide waterparken met glijbanen op de schepen. De voertaal is Italiaans, maar de crew spreekt ook Engels. Bij MSC Cruises is ook een “Yacht Club” aanwezig, een priv√© deel van het schip met onder andere een butler, een eigen restaurant en zonnedek. Een deel van het schip waar je ultieme privacy kunt ervaren.

NORWEGIAN CRUISE LINE

Norwegian Cruise Line is een Amerikaanse rederij met Engels als voertaal. Bij Norwegian is iedereen welkom: gezinnen met kinderen, jongeren, ouderen, maar ook singles. Het is een van de weinige rederijen die (betaalbare) √©√©n persoons hutten aanbiedt. Norwegian biedt het “Freestyle Cruisen‚ÄĚ. Dit houdt in dat je waar, wanneer en met wie je wilt kunt eten in √©√©n van de vele restaurants. Voor kinderen zijn er kids clubs aan boord. Het nieuwste schip is de Norwegian Escape met veel vernieuwende activiteiten zoals waterglijbanen en een survivalbaan.